In Body

Vroeger deden we het allemaal: de handstand tegen de muur. Ik laat zien waarom het nu nog steeds zou moeten doen! Buiten spelen is leuk. Ook als je al volwassen bent. De handstand (ook nog eens een yoga-oefening) is een van de oefeningen die ook nog eens super goed zijn voor je health. Kracht in je bovenlichaam Tijdens de handstand train je de kracht in je bovenlichaam: je schouders, armen en bovenkant van je rug. Dat is ook de reden dat niet iedereen dit direct heel lang kan volhouden. Daarom is het ook makkelijk om te beginnen tegen de muur.

Balans! Je hebt niet alleen kracht nodig, maar ook balans en controle over je spieren.  Blij Van handstanden krijgt je humeur een oppepper. Het bloed dat door je hersens vloeien, hebben een kalmerend effect, maar je krijgt er ook energie van. Helemaal goed als je gestrest bent! Het brengt je stresshormoon (cortisol) omlaag. Corestrength Je buikspieren zijn flink aan het werk tijdens de handstand, maar ook je hamstrings, binnenkant van je dijen en je onderrug doen hun best. \

Botten, bloedsomloop en ademhaling De handstand versterkt je botten en zijn goed voor je wervelkolom. Je bloedsomloop verbetert, omdat je de druk van je voeten en benen afhaalt en strekt je middenrif op. Hoe deed je de handstand ook alweer? Je kunt beginnen met het oefenen via de muur. Ga met je rug naar de muur staan, zet je handen op grond en loop met je voeten via de muur omhoog tot je 90 graden staat. Probeer dit vol te houden. Duw nu omstebeurt je benen de lucht in en blijf staan. Dus rechts omhoog, links tegen de muur etc. Ga nu met je gezicht naar de muur staan, handen op de grond en gooi je benen omhoog tot de muur. Wil je het gelijk goed doen? Gooi dan niet met je benen, maar probeer je voeten rustig omhoog te brengen via je corespieren. Nu kan je proberen je voeten van de muur te halen. En uiteindelijk zul je het zonder muur kunnen. Wil je net even wat meer?  Wat denk je van tijdens de handstand push-ups maken of op 1 arm?!

Als je dit allemaal onder de knie hebt, dan kun je ook los van de muur gaan proberen. Daar kom ik later nog op terug. Waar wacht je nog op? Aan de slag! Het is ook nog eens leuk om te doen. Wij hebben een leuke middag gehad! ______________________________________________________________Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0