In Food

Het gaat steeds wat warmer worden buiten. Dan ben ik echt gek op salades, maar als je dat vaak eet, ben je er al snel klaar mee. Maar het boek Salades. 120 x inspiratie uit de hele wereld. geeft heerlijke nieuwe gerechten die je allemaal zou willen proberen!

Katie en Giancarlo Caldesi hebben samen dit prachtige paperback boek: Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld. De twee zijn begonnen met het eten van salades, omdat Giancarlo glutenintolerantie kreeg. Ze verbouwen zelf veel groenten en hebben de hele wereld afgereisd om de lekkerste salades bij elkaar te zoeken.

Ze vertellen hoe je de perfecte salade maakt, hoe je ze opdient en de beste dressings maakt. Er staat absoluut geen onnodige pagina’s in het boek. Je komt al snel bij de 120 recepten en ze zijn een voor een net zo lekker. De namen van de hoofdstukken zijn echt heel erg leuk: Wakker worden, Belangrijke zaken eerst, Salades van de boerderij, Salades uit de zee, Salades uit de tuin, Salades voor erbij en Lekker zoet.

Ik heb er twee gemaakt en ben heel erg tevreden. Lekker weer eens wat anders als salade!

Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Zweedse komkommersalade
voor 6-8 personen

Je hebt nodig:
4 minikomkommers of 1 gewone
1 tl zout
1 sjalot, in dunne ringen
1 el fijngehakte dille
1 el fijngesneden peterselie
2 el ciderazijn
1 el rauwe milde honing

Zo maak je het:
Schaaf de komkommerschil in lengte gedeeltelijk af zodat er om en om strepen ontstaan. Je kunt dit met een speciale trekker doen of met een dunschiller. Snijd de komkommers over de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Leg de helften op de snijkant op een plank en snijd ze in halvemaantjes van ongeveer 2 mm dik. Vermeng ze in een kom met et zout en laat de schijfjes 30 minuten in een zeef uitlekken.
Druk de komkommer voorzichtig uit in de zeef om het water te verwijderen. Meng hem in een kom met de overige ingrediënten. Proef en breng zo nodig nog eens op smaak. Meng nogmaals en serveer de salade meteen of zet hem in een afgedekte kom maximaal 3 dagen in de koelkast.

Salades, 120 x inspiratie uit de hele wereld

Salade van geschaafde manchego, knolselderij & radijs met witte-truffelolie
voor 4-6 personen

Dit heb je nodig:
50 g halve walnoten
12 groene asperges
1/3 kleine knolselderij
6 radijzen
75 g manchego
3 el extra vergine olijfolie
enkele druppels witte truffelolie (had ik niet, zonder was ook lekker!)
zout en versgemalen peper

Zo maak je het:
Schaaf de groenten en de kaas met een dunschiller, een mandoline of een vlijmscherp mes in dunne linten. Verdeel een deel als een enkele laag op een serveerschaal, bestrooi met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie en enkele druppels truffelolie over. Maak op deze manier lagen tot alle ingrediënten op zijn.

Kneus tot slot de walnoten grof in een vijzel met een stamper of hak ze grof met een mes en strooi ze over de salade. Maal er nog wat zwarte peper over en dien hem op.

Het boek is een aanrader en is hier te koop voor € 19,95. Verkrijgbaar vanaf 16 mei 2017, nu al te reserveren.


Barbara touwtje springenBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Lunch Golfclub NaarderbosDafne Likes Barbara Leest