In Boeken, Reizen

Mijn leven in de wildernis. De titel sprak mij direct aan! Check hier mijn review.

De Nederlandse Miriam Lancewood vertelt over haar leven in de wildernis van Nieuw-Zeeland. Ze woonde in de Achterhoek, maar sinds 2010 woont ze in de verlaten bergen van Nieuw-Zeeland samen met haar man Peter.

In het boek beschrijft ze haar reis in de wildernis, waar ze woont in blokhutjes en haar tentje. Ze is geboren vegetariër, maar in de wildernis schiet ze allerlei dieren dood om te eten. Nu beschrijft ze precies hoe het gaat, wat ze met het vlees doet (niets wordt verspild) en wat het met haar doet. De eerste paar keren heeft ze tranen in haar ogen. Maar ik vind het vreselijk sneu. Die stukken in het boek sloeg ik het liefst over.

Het boek is verder makkelijk geschreven. Je leest het zo uit. Ze gebruikt wel vaak het woordje wildernis en ze laat Peter overkomen als een man die alles weet en heeft meegemaakt (misschien heeft hij dat ook wel). Al met al is het een gehard vrouw van nog niet eens dertig die al veel heeft meegemaakt en weet hoe ze moet overleven. Door het hele boek blijft ze positief en optimistisch. Ze leert echt onthaasten en naar zichzelf keren. Ook ziet ze de schoonheid van de natuur, terwijl zij zelf er vaak doorheen lopen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat het bestaat…

Al met al een aanrader. Mijn hart gaat er sneller van kloppen en ik kan niet wachten om zelf ook eens een lange wandeling van hut naar hut te maken! Je kunt het boek hier krijgen voor € 19,99!

___________________________

Huang Num Keaw WaterfallBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Secret swimming pool Mallorcayoga geven in het engels