In Body, Boeken, Lifestyle

Yes. Eindelijk een duidelijk boek met een stappenplan! Karine Hoenderdos en Hanno Pijl hebben echt een geweldig boek gemaakt zodat iedereen makkelijk een gezonde levensstijl kan aannemen. Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter.

Ik heb aardig wat kookboeken/zelfhulpboeken/gezonde-levensstijlboeken gelezen, maar van deze stond ik echt versteld. Het boek begint met feiten en medische informatie. Want je hoort de term hart- en vaatziekten veel, maar wat houdt het precies in en wat doet het met je?

Daarna nemen ze je door 10 stappen om je leven steeds meer een stap in de goede richting te zetten. Dan geven ze nog een samenvatting en tips voor tijdens het boodschappen doen.

Just a couple of facts:

Nederland telt zo’n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten.
Dagelijks:
– sterven 106 mensen aan een hart- of vaatziekte: meer vrouwen dan mannen
– worden zo’n 750 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hart- of vaatziekte

Ik heb zelf nog geen last van deze ziekten en hoop er ook nooit last van te krijgen, maar dit boek laat echt een manier van leven zien hoe je het zou kunnen voorkomen. Eigenlijk zou iedereen dit moeten lezen! Omdat het echt onderbouwd is met feiten, cijfers en medische informatie vind ik het echt een aanwinst voor de boekenkast.

Ook de recepten zijn anders dan standaard fitgirl boeken. Ik maakte er al een aantal, onder andere dit overheerlijke koolhydraatbeperkte brood met noten, pitten en zaden. Heerlijk met een gebakken eitje!

notenbroodOok geven ze een aantal weekmenu’s. Chill, hoef je zelf niet na te denken!

Wil jij dit boek ook lezen? Je kunt het boek hier bestellen!

________________________________________

Barbara ThailandBarbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Trailrunning Salomon