In Boeken

De kunst van het nietsdoen. De titel van het boek van Theo Fischer sprak mij direct aan, want inderdaad, nietsdoen is voor mij echt een kunst. In eerste instantie dacht ik dat het zou gaan over mindfulness, maar het blijkt over het taoïsme te gaan. Lees hier mijn review.

We hebben het vreselijk druk. Iedereen. Als je aan iemand vraagt: ‘Hoe gaat het?’ Dan zeggen ze altijd ‘Druk’. Ik maak mezelf er de laatste tijd ook weer schuldig aan. Toen ik dit boek dan ook tegenkwam dacht ik echt: ‘Oké, nu ga ik hier echt eens even tijd voor vrijmaken…’

Theo Fischer probeert op een toegankelijke manier het taoïsme uit te leggen en alles wat hier bij komt kijken. Het principe heet Wu Wei, doen door niet te doen. Eigenlijk is alles zo simpel, dat het moeilijk is om te doen. Fischer laat zien dat je door te stoppen met strijden veel meer bereikt met minder inspanning. Het leven in het nu. En niet op de mindful/positivo manier, maar het is net even wat anders. Het is de kunst om alleen op het juiste moment te handelen en dat moment openbaart zich vanzelf door af en toe stil te staan om te luisteren en voelen.

Fischer realiseert zich dat het allemaal makkelijker gezegd is dan gedaan, dus sluit zijn boek af met enkele praktijkoefeningen. Het is de bedoeling dat je je zo veel mogelijk laat leiden door de stroming van het leven en daarbij vertrouwt op je intuïtie. Je aanvaardt alles wat het leven je biedt.

De Tao zegt eigenlijk dat je nooit in dit moment kunt leven, omdat je altijd reageert op gebeurtenissen zoals je op eerdere soortgelijke gebeurtenissen reageert. Het beste is gewoon om dit boek te lezen en het zelf helemaal uit te zoeken. Er komen veel ‘Aha’ momentjes voorbij, maar ook ‘huh’. Voor mij heeft het geholpen op een andere manier naar sommige dingen te kijken. Misschien geldt dat voor jou straks ook!

Je kunt het boek hier bestellen.

________________________________________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Dansen in de Hemel