In Lifestyle, Mind

Veel van hem gehoord, veel bewondering voor hem, maar ik had nog nooit een boek van hem gelezen: Paulo Coelho. De Alchemist is echt heerlijk leesvoer met een krachtige boodschap.

Ik heb het boek meegenomen op vakantie en in één ruk uitgelezen. Ik kon mezelf heerlijk inleven in het hoofdpersonage.

Het verhaal gaat over de herdersjongen die zijn lotsbestemming wil vinden. Deze lotsbestemming wordt de ‘eigen legende’ genoemd. De jongen leert naar zijn hart te luisteren en de taal van de wereld te spreken, terwijl God hem ook tekenen laat zien, om hem te leiden tijdens zijn reis. (via bol.com te koop)

Omdat ik de laatste tijd ook veel zoekende ben, kwam dit zo fijn voor mij uit. Ik kan het boek echt aan iedereen aanraden. Het is makkelijk te lezen en je leest het echt snel uit. Het is net een sprookje. Uit het boek een aantal quotes die mij echt aanspraken:

“We zijn alleen bang om te verliezen wat we hebben, onze levens of onze gewassen. Maar die angst verdwijnt wanneer we inzien dat onze eigen geschiedenis en die van de wereld geschreven worden door dezelfde hand.”

“Dat is het beginsel dat alles beweegt. In de alchemie heet dat de ziel van de wereld. Als je iets met heel je hart wens, ben je dichter bij de ziel van de wereld. Dat is altijd een positieve kracht.”

“Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt. Zodat je nooit verrast wordt.”

“Sterven van de dorst terwijl de palmbomen reeds opdoemen. Zoeken begint altijd met beginnersgeluk. En eindigt altijd met de test van de veroveraar.”

“Liefde is de kracht die de ziel van de wereld verandert en verbetert. Toen ik voor het eerst doordrong in die ziel, dacht ik dat ze volmaakt was. Maar daarna zag ik dat ze het spiegelbeeld was van alle wezens en vl liefde en strijd zat. Wij zijn het die de ziel van de wereld voeden, en de aarde waarop wij leven zal beter of slechter worden naarmate wij beter of slechter zijn. En daar komt de kracht van de liefde in het spel, want als wij van iemand houden willen we altijd beter zijn dan we zijn.”

Eigenlijk staat het hele boek vol met van deze prachtige quotes. Een klassieker om aan te raden!

(via bol.com te koop)


 

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Nesrin

    Ik vind het een onwijs mooi boek. De Alchemist stond ruim twee jaar onaangeraakt in mijn kast en ik heb het laatst met heel veel plezier gelezen.

    • Barbara Schriek

      Hi Nesrin, Prachtig toch?! Het is denk ik voor mij wel een boek dat ik meerdere keren zal gaan lezen. Ga ook zeker meer van hem bestellen 🙂

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Spyker en Bentley eten Prins PetfoodsA. Vogel tuinen