In Lifestyle, Mind

Maandag ben ik naar de Dalai Lama geweest in Rotterdam Ahoy voor een Boeddhistische les. Ik voelde me vereerd hierbij aanwezig te kunnen en mogen zijn. Wat een fantastische man.

De zaal in Ahoy was niet helemaal uitverkocht. Sowieso wist ik hier alleen maar van, omdat iemand het mij vertelde. Zelf had ik er geen idee van. Jammer, want volgens mij hadden veel mensen hierbij willen zijn. Zoiets komt zelden voor.

Al bij de ingang voelde ik de positiviteit. Er stonden redelijk lange rijen, behalve bij de VIP. Een van de vele vrijwilligers kwam naar me toe en zei: “Je mag ook naar de VIP ingang, voor de Dalai Lama is iedereen gelijk.” Prachtig!

Het moment dat de Dalai Lama binnen kwam lopen, was prachtig. Meerdere monniken zaten op het podium, de hele zaal stond op en applaudisseerden. De vibraties waren ongekend hoog. Z.H. begon in het Engels en eindigde in het Engels, maar tussendoor deed hij het in zijn eigen taal en werd het vertaald door een tolk.

Als je nog nooit iets hebt meegekregen van het Boeddhisme was dit wel een pittige les. Sommige dingen moet je eigenlijk eerst voelen om het te kunnen begrijpen. Ik ga niet alles uit de doeken doen, maar een aantal dingen die me zijn bijgebleven:

  • Het Boeddhisme is de enige religie dat niet naar een God opkijkt, maar naar een mens.
  • The notion of Self is just a view.
  • The guru gets spoiled is you start with guru devotion (Dalai Lama laughs). You have to start with knowledge.
  • Cultivate compassion, emptiness.

Hij eindigde met het opzeggen van de 8 verzen van de Transformatie van de Geest. Z.H. is ontzettend schattig als hij lacht, maakt nog grapjes en kan enthousiast vertellen of iets dat hij al zijn hele leven predict. Zelfs op 83-jarige leeftijd. Het was een eer om hierbij aanwezig te zijn. Ik had het voor geen goud willen missen.

Afgelopen week heb ik de verzen opgelezen bij de Savasana en dat leverde veel mooie reacties op. Ik heb nog een bandje gekocht voor ‘Save Tibet’ met daarop ‘Kindness is my religion’. Iedereen was ook zo vriendelijk daar. Geen haast, geen ruzie. Heerlijk!

_____________________

Barbara ThailandBarbara (28) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Yoga Mallorca Up DogWereldkaart.nl