6 x eten in Parijs

Kokotte Parijs

Laatst was ik in Parijs om de laatste hand te leggen aan mijn tweede boek. Wat je dan doet? Typen onder het genot van heerlijk eten! Dit zijn 6 super fijne plekjes.

De eerste dag heb ik avondeten gepakt bij Dunkerque, 1 Avenue Trudaine. Daar had ik een smoothiebowl met bloemkool, rode biet, druiven, granola en rijst met een gebakken ei. Het lijkt een gekke combinatie, maar was echt heerlijk!

Smoothiebowl Dunkerque Parijs

De volgende ochtend nam ik een Frans ontbijt bij All Good Things, 60 Rue Custine. De koffie was heerlijk.

All Good Things Parijs

‘s Middags ging ik naar Kokotte, 2 Rue Ternaux, daar doen ze veel met biologische eieren. Doordeweeks hebben ze geen binnenzitje, dus ik moest buiten zitten. Het zit net buiten de grote weg. Ik nam een soort menuutje met hun huisgemaakte thee, soep en een bun met ei, champignons en een heerlijke saus. Ondertussen kwamen er vet veel locals langs om eten te halen. En man, wat was het lekker!

Kokotte Parijs
Kokotte Parijs

Café Foufou, 10 Rue Oberkampf, is klein en schattig en goed voor een koek en een kop koffie. Ik vond het erg prijzig en de koffie heel sterk. Maar dat had ik wel nodig met al dat getype!

Cafe Foufou

After this was ik wel toe aan wat minder gezonds, dus ik ging naar Hoct & Loca, 99 Rue de la Verrerie, en daar heb ik de lekkerste wafel ever gegeten. Maar wat misschien nog wel lekkerder was, was hun zelfgemaakte softijs! Woopwoop. Oh, en het chocolade voor over de wafel hebben ze in verschillende smaken. Mijne was caramel zeezout!

Hoct & Loca Parijs

Last, maar zeker not least, Wild & Moon, 4 Rue du Helder. Heerlijk ontbeten heb ik daar. Ik had een Acai bowl en een rose latte (waar hebben ze dat in Nederland? Heerlijk!). Verder hebben ze veel to go en heerlijke taartjes. Ook leuk om mensen te kijken hier.

wild & moon Parijs

Wat is jouw favoriete eetplek in Parijs?

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Review ‘That sugar film’

That Sugar film

Op sommige dagen, zoals de laatste tijd met die regen, is het lekker om Netflix aan te knallen. Dit keer kwam ik terecht bij ‘That Sugar Film’. Blijft interessant altijd, vind ik.

De Australische acteur Damon Gameau gaat bekijken en voelen waarom suiker ooit zo’n ding is gewonnen. Zelf eet hij heel gezond, geen suiker. Onder begeleiding van een team van wetenschappers en voedingsdeskundigen volgt hij een dieet waarbij 60 dagen lang 40 theelepels suiker per dag binnenkrijgt, het Australische gemiddelde.

Binnen een aantal dagen komt hij al aan, voornamelijk rondom zijn organen. Hij merkt het ook aan zijn humeur en energiepeil. In Nederland eten we per persoon 30 suikerklontjes per dag.

Een aantal dingen vielen mij op, over wat er werd gezegd. Suiker heeft hetzelfde effect als liefde. Mis je liefde? Dan neem je chocolade. Dat maak ik ook wel eens mee. Damon zegt dat hij hetzelfde aantal calorieën tot zich nam als voor het dieet, maar op een andere manier. Ongelooflijk.

Eindresultaat na 60 dagen: Hij kreeg er 10 centimeter bij aan zijn buik en 8,5 kilo er bij. Zelf probeer ik in ieder geval geen suiker te drinken en zo min mogelijk voorverpakte dingen te eten. Maar een taartje, daar zeg ik geen nee tegen. Heb jij deze documentaire gezien?

____________________________________________

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”