In Food

Say what?! Ik had nog bloemkool over dus ik dacht, ik heb er al een gemaakt met zoete aardappel, een met bruine bonen en een met pompoen dus waarom geen bloemkool? Het resultaat overtreft alle verwachtingen…

Als we dan toch zo lekker met bloemkool bezig zijn, waarom dan geen dessert of snack? Ik had de hele bloemkool al gekookt en dacht heel lang na. Zou ik, is het mogelijk dat ik… Let’s try? Een bloemkoolbrownie it is! En ja, het is lekker en smaakt NIET naar bloemkool. Hallelelujah.

Wat heb je nodig
300 gram gekookte bloemkool
6 dadels geblend
100 ml melk
3 eieren
190 gram speltmeel
2 theelepels wijnsteen bakpoeder
3 grote eetlepels cacao
Voor de topping
Eventueel wat walnoten of bijvoorbeeld M&M’s, ik nam ze met pinda’s.

Hoe maak je het
Meng de droge ingrediënten bij elkaar. Doe de gekookte bloemkool in een schone theedoek en wring zo veel mogelijk vocht er uit. Meng de natte ingrediënten en voeg dan alles bij elkaar. Ik deed alles gewoon in de blender. Doe de topping er op voor je het in de oven zet. Ongeveer 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bloemkoolbrownie

__________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Bloemkoolpap met red love appelsGroente met dipsaus