In Reizen

Elephant Nature Park, daar had ik me het meest op verheugd. En het was het waard! Check mijn verslag en video hier!

Dit had ik van tevoren al geboekt via de website van Elephant Nature Park. Je kunt daar zoveel doen dat het moeilijk kiezen was. We kozen uiteindelijk 1 dag bij de olifanten. Dit park redt olifanten om deze nog wat laatste mooie jaren te geven. Olifanten worden vreselijk misbruikt in Thailand. Op de heenweg zien we daar ook film van. De tranen stonden me echt in de ogen. Zelfs Youri schudde zijn hoofd en zei: waarom dan? Hoe kun je dat een dier aandoen?

Elephant Nature Park koopt olifanten van de bad guys, maar eigenlijk is het geen oplossing. Het is zo moeilijk omdat alles wat de olifanten moeten doen gewoon nog legaal is (behalve logging). Maar je wilt de dieren natuurlijk wel redden die je kunt redden. Heel moeilijk. De olifanten krijgen vaak geen zorg, zelfs niet als ze stervende zijn. Soms zijn ze dood meer waard dan levend. En dan zijn parken als dit natuurlijk een zegen. Ik kan hier honderdduizend uur over vertellen hoe vreselijk ik het vind, maar dat doe ik niet. Volgend jaar ga ik terug om een week vrijwilligerswerk te gaan doen daar. In de tussentijd kun je hier lezen wat ik nu heb gedaan.

Als je ergens leest dat je op olifanten mag rijden, doe het niet! Ze lijken misschien op dat moment goed verzorgd te worden, maar voordat dit zo is, zijn ze helemaal kapot geslagen. Ze zijn ‘gebroken’, zodat ze gaan luisteren. Baby olifanten worden weggehaald bij hun ouders en dan begint het al. Soms worden de ouders gewoon gedood… Maar goed, ik zou gezellig praten.

Elephant Nature Park Chiangmai Thailand

In dit park begonnen we met het geven van watermeloenen aan een olifant. Overal lopen honden los trouwens, want er zijn ook zo’n 520 honden daar. En een cat kingdom waar ik in de pauze naartoe ben gegaan. Daarna kregen we een rondleiding en hoorden we de schrijnende verhalen, zoals olifanten die op landmijnen hebben gestaan… We mochten ze aaien en op de foto ermee. Geen enkele mahoud (zoals een olifantenverzorger heet) droeg een stok om de olifant te laten gehoorzamen. De lunch was helemaal vegetarisch (jeej!) en heel erg lekker.

Elephant Nature Park Chiangmai Thailand

De cat kingdom was super schattig. Ik wilde ze allemaal mee naar huis. Op dit moment zijn er 70 olifanten, waarvan 2 mannetjes in het opvangcentrum. Er is nog maar ruimte om 10 extra olifanten op te vangen. En er zijn zoveel slechte kampen…

We keken naar de Mahouds die hun olifanten gingen ‘wassen’ oftewel afkoelen in de rivier en daarna mochten we dat zelf doen, check het filmpje! Aan het eind werden we weer netjes teruggebracht naar ons hotel. Een ervaring om nooit te vergeten! Na het badderen rolden ze lekker in de modder!

Elephant Nature Park Chiangmai Thailand

Ja, ik heb echt een über happy face!


Huang Num Keaw WaterfallBarbara (26)

Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Nachttrein Bangkok naar ChiangmaiKhao san road Bangkok Thailand