In Lifestyle

Met sporten ging het niet altijd even lekker. Zo kreeg ik bijvoorbeeld snel last van mijn schouders en rug. In mijn hoofdstand zakte ik naar 1 kant. De reden? Mijn houding!

Er zijn een paar dingen die effect hebben op mijn sportprestaties. Sowieso buig ik te veel voorover waardoor ik een bolle rug heb. Dit komt omdat ik vaak achter de computer zit en dan een verkeerde houding aan neem (a la Quasimodo) en ik was vroeger altijd de langste… Hierdoor heb ik met sommige oefeningen (clean en jerk) heel erg last van mijn schouders. Van mijn CrossFittrainer heb ik een paar oefeningen gekregen om mijn borstspier op te rekken. Daarnaast let ik er nu heel erg op. En omdat ik mijn houding nu aan het veranderen ben, krijg ik er gewoon wat spierpijn van!

Het tweede ding van mij is dat ik er voor gezorgd heb dat mijn ene zijkant van mijn buikspieren sterker is. Dit komt omdat ik sta en me dan in mijn heup laat vallen. Dit doen heel veel vrouwen! Nu moet ik dus er goed op letten dat ik als ik stilsta, niet naar een kant ga hangen, maar gewoon goed in het midden blijf. Daarnaast ga ik aan die zijspieren werken door ze onafhankelijk van elkaar te trainen. Dit gebeurt er nu dus:

hoofdstand

Tsja, ik heb wel mijn hoofd er af geknipt, want dit is niet charmant hahahaha. Heb jij ongemerkt dingetjes in je houding die tot dit soort dingen kan leiden?

_____________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts
Showing 2 comments
  • Stefanie

    Om deze reden zou ik graag met Crossfit beginnen, zo leer je correct de oefeningen uit te voeren 🙂

  • Rinke

    Sinds ik de FeetUp yogakruk heb (www.feetup.nl) heb ik steeds minder last van houding problemen! Ideaal, echt een aanrader.

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Inloopkast walk in closetDenk aan je doelen