In Food

Eerst vond ik bananensmaak niet lekker, maar ik begin het nu steeds meer te gebruiken en begin het steeds meer te waarderen. Dit bananenbrood uit het boek De Detox Kitchen Bible vind ik echt heerlijk!

Ik heb nu een baan waar ik soms moet haasten om op mijn dansles te komen. Bananenbrood Detox Kitchen BibleIk heb een half uur de tijd om van Hilversum naar Ankeveen te komen. Ik moet tien minuten naar mijn auto lopen en gegeten hebben. Daarom neem ik altijd een tweede bak eten mee naar mijn werk. It’s all about mealprepping. Op donderdag neem ik dan af en toe een paar plakjes bananenbrood met pindakaas. Super lekker!

Ik heb het recept iets aangepast, omdat ik enkele dingen niet had en amandelmeel heb vervangen.

Dit heb je nodig
350 g bananen
50 g vloeibare honing
50 g kokosolie
1 tl kaneelpoeder
snufje geraspte nootmuskaat
1/2 tl baksoda
1 tl citroensap
1/2 vanillestokje
4 eieren
200 g speltmeel
2 el kokosvlokken
2 el geraspte kokos

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (bij mij is 180 graden heet zat, want kleine oven). Bekleed een broodblik of cakevorm met bakpapier. Pel de bananen en snijd van een een plakje af voor de garnering (is heel leuk, maar heb ik niet gedaan). Doe de bananen in een kom en prak ze grof met een vork. Voeg de honing, kokosolie, kaneel, nootmuskaat, baksoda en citroensap toe. En ook het merg uit het vanillestokje. Meng goed. Doe daarna de eieren erbij. Klop dit er doorheen met een houten lepel. Roer tot slot het speltmeel er goed door. Doe het mengsel in het blik, verdeel de kokosvlokken en kokosrasp er over. Bak het ongeveer 50 minuten tot de houten cocktailprikker die je er insteekt om te checken er schoon uitkomt. Bij mij was dit al eerder. Haal het uit de oven, laat het even afkoelen. Het is ongeveer 5 dagen houdbaar.

Hoewel ik het heel cool in de vriezer deed was het na een paar dagen gewoon op… Zo lekker!

Rijk aan vitamine E, Beta-sitosterol. Goed voor: Hart, mannen, vrouwen.

Bananenbrood Detox Kitchen Bible

___________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Ontbijtmuffins van Kasia RainAppeltaart ontbijtje gezond