In Body, Lifestyle

Zoals jullie weten ben ik per 1 januari (cliché) begonnen met het boek van Christmas Abbott: Badass Body Diet. Wat het me heeft opgeleverd? Dat lees je hier!

Christmas Abbott vertelt in het boek eerst wie ze is, wat ze doet en hoe ze zo ver is gekomen. Ze vertelt over de bekende voedingsstoffen koolhydraten, eiwitten en vetten. Middels een test kom je er achter hoe je op dit moment leeft en hoeveel je dus zou moeten veranderen. Daarna gaat ze in op ‘booty food’, voeding waar je een mooie kont van krijgt. Dat hebben we nodig 🙂 En wonder boven wonder zit daar ook bacon bij! Jawel, we mogen van haar veel meer vet dan we denken.

Dan kijk je naar je eigen lichaam. Hoe lang ben je, wat wil je bereiken? Via jouw doel en lengte kies je een maaltijdplan. Zij houdt zich aan bricks. Ik mag 13-17 bricks op een dag. 1 brick betekent 7 gram eiwit, 5 gram koolhydraten en maximaal 4,5 gram vet. Dat kan bijvoorbeeld zo: 1 gekookt ei (7 gram eiwit), 10 aardbeien (5 gram koolhydraten) en 9 amandelen (4,5 gram vet). Gelukkig geeft ze een lange tabel met het eten dat je het meest eet met het aantal bricks er bij en een aantal heerlijke recepten. Voor ieder type heeft ze zeven dagen maaltijdplanning gedaan. Plus ze heeft een beginners en gevorderd trainingsschema gemaakt. Ik ben met beide schema’s aan de slag gegaan.

Opvallend is dat ze geen kwark voorschrijft. Nederlandse fitgirls en fitgoeroe’s eten veel kwark, yoghurt, crackers en havermout. Dit is een heel ander type schema. Vrijwel geen zuivel. Op het begin hield ik me er onwijs goed aan. Je mag 2 kopjes koffie op een dag, maar ik besloot helemaal geen koffie te drinken want ik lust geen zwart. Na twee weken ben ik toch weer over gegaan op 1 latte machiato op een dag. Ik miste het te erg en ik merkte dat ik het nodig had.

Een dag ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Ontbijt 3 bricks
3 eieren, 3/4 appel, 4,5 tl pindakaas
Snack 1 brick
Recovery shake
Lunch 3 bricks
4,5 ounce tonijn, 1.5 kopjes boerenkool, 1/3 kop tomaat, 9 tl zure room.
Snack 1 brick
1,5 ounce grilled chicken breast, 2 abrikozen, 9 amandelen
Diner 3 bricks
Smothered pork chops, 1 kop satueed cabbage
Snack 1 brick
1,5 ounce tonijn, 1/3 tomaat, 9 amandelen

Eten badass Body Diet

Je ziet dat ik bijna geen spaghetti eet (überhaupt geen rijst). Ik moest er even aan wennen, maar nu vind ik het heerlijk. Ik merkte de eerste weken al direct verschil. Nog niet aan mijn lichaamslijnen, maar wel mijn reacties. Ik had erg veel last van puistjes op mijn voorhoofd (bah, ik weet het), die verdwenen langzaamaan. Mijn nagels begonnen ineens te groeien. Mijn huid werd zacht en mijn haar dikker. Maar nog het beste: bij sommige maaltijden zwol mijn buik op. Het leek net of ik 5 maanden zwanger was na het eten, dat trok wel weg, maar het was super vervelend. En nu had ik dat niet meer! Drie keer in de week deed ik de WOD’s uit het boek. Daarnaast trainde ik nog zo’n 4 tot 6 keer in de week in de CrossFitbox.

Op een ochtend werd ik wakker en zag ik echt lijnen op mijn buik. Youri werd gestoord van me, want dat moest natuurlijk gelijk op de foto. Wat niet echt lukte, maar goed. Ik zag het! Dit is het resultaat na 9 weken, een vetverlies van -3,51% via een huidplooimeting van 4 punten. En de centimeters zijn ook prima. Je ziet het vooral aan mijn benen. Mijn billen zijn strakker en mijn buik komt in de richting waar ik het wil hebben. Ik was eerst wat mager, maar nu komt mijn buik iets naar voren vanwege de buikspieren. De lijnen zijn mooier.

Resultaat badass Body Diet

Poe, dit is nog een heel verhaal geworden. Ik ga zeker nog door met deze lifestyle. Ik ben tevreden en de recepten zijn lekker. Heel veel pindakaas!

Koop het boek hier.

____________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts
Showing 4 comments
 • Emma Kosanovic

  Pindakaas for life!!

 • Farah

  Erg motiverend , eet je helemaal geen koolhydraten meer (pasta, rijst, aardappelen etc). Je ziet er goed uit…keep up the good work.

 • Farah

  Erg motiverend , eet je helemaal geen koolhydraten meer (pasta, rijst, aardappelen etc). Je ziet er goed uit…keep up the good work.

  • Barbara Schriek

   Hi Farah, bedankt! Ik eet heel af en toe een speltbroodje of volkoren rijst, maar in principe haal ik mijn koolhydraten uit groente en fruit 🙂

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Oldenhof juicenCluster