In Food

Eet jij ook altijd standaard lasagne? Er zijn zoveel lekkere variaties. Wat dacht je van lasagne met groene asperges en roomsaus.

Asperges zijn zo ontzettend lekker. Groene asperges, witte asperges. Het maakt mij niet uit! Asperges zijn rijk aan het aminozuur asparagine. Uit onderzoek blijkt dat dat de nierfunctie stimuleert. Het heeft ook een positief effect op levensstoornissen, chronische reuma en jicht. En voor degene die af willen slanken: asperges hebben een vochtafdrijvende werking.

Vandaag maak ik voor jullie een lasagne met groene asperges en roomsaus. Bij het recept staat dat het voor 4 personen is, maar daar vind ik het niet vullend genoeg voor.

Wat heb je nodig:Groene asperges
450 gram groene asperges
Roomsaus
(half) volkoren lasagnebladeren
Een paar cherrytomaatjes
Eventueel: parmezaanse kaas

Hoe maak je het:
Halveer de groene asperges en gril ze in de Groene asperges grillenpan. Als er hele dikke bij zitten, vind ik het fijner om ze even kort te koken. Kook water en leg daar de lasagnebladeren in. Op de verpakking staat hoe lang ze moeten, maar ga uit van ongeveer tien minuten.

Gril ook de cherrytomaatjes. Ik heb nu een pakje met roomsaus gekocht vanwege tijdgebrek. Volg de aanwijzingen op de verpakking. Het lekkerst en gezondst is natuurlijk om dit ook zelf te maken. Als alles klaar is, is het een kwestie van stapelen. Ik begon met een klein beetje saus, daarop lasagnebladeren en daarop groene asperges. Bovenop leg je de cherrytomaatjes en strooi je eventueel wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!
Lasagne van groene asperges

 

En wat dacht je als toetje, deze lekkere healthy chocolademousse?

_______________________________________________________

BarbaraMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Spinaziesalade met aardbei kaas honingmostertsaus.jpg 2