In Geen categorie

Iedere week een andere asana. Deze week: Camel Pose. Voor mij is deze houding fijn om te doen, maar dat geldt niet voor iedereen. Voorzichtig aan en rustig oefenen.

Ustrasana is een back bend dat je hele lichaam stretcht aan de voorkant. Het is een volledige houding, maar je kunt hem ook gebruiken als voorbereiding op diepere backbends. Ustra betekent kameel. Dagelijks deze houding doen kan je nek- en rugpijn verzachten.

Voordelen:
– Stretcht voorkant lichaam, borst, buik, quadriceps en heup flexors.
– Creëert ruimte in borst en longen
– Stimuleert de nieren en dat helpt bij je spijsvertering
– Je krijgt er energie van
– Vermindert angst en vermoeidheid
– Opent je hart
– Brengt je vierde en vijfde chakra’s in balans

Voorzichtig als je last hebt van hoge of lage bloeddruk, slapeloosheid of migraine. Heb je echt last van je nek of lage rug, pas op. Doe hem altijd op je eigen manier dat op dit moment bij je lichaam past.

Hoe doe je hem
1. Kom op je knieën zitten. Zet je knieën zo wijd dat je er twee vuisten tussen kunt plaatsen.
2. Zet je handen in je onderrug, vingers richten naar beneden.
3. Leun dan achterover, duw je heupen naar voren. Dit is het begin en hier kun je blijven.
4. Als je meer wilt, breng je je handen naar je enkels. Als je merkt dat je heupen inzakken, is dit nog een stap te ver. Blijf je borst liften. Misschien lukt het je om helemaal naar achteren te kijken. Een tussenstap is je tenen in de grond krullen, dan zijn je hielen net iets hoger.
5. Om er uit te komen, zet je je handen terug in je onderrug en lift je jezelf omhoog.
OF
Laat je heupen weer helemaal naar beneden komen.

Kom hierna even in Child’s Pose.

Wil je dieper in de houding komen, kom dan nog verder naar achter en in plaats van je handen, kun je misschien je onderarmen op de grond zetten.

Deze houding is echt een die je voor jezelf moet doen. Kom helemaal naar binnen, laat alles om je heen los en luister naar je eigen lichaam.
Je kunt hem ook samen doen. De partner kan de nek, schouders of onderrug ondersteunen, terwijl jij langzaam in de houding komt.

Barbara (30) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0