In Food

Andijviestamppot is lekker, maar al die aardappels. Ik maakte een healthy variant met zoete aardappels. Wat er nog meer in zat?

De andijviestamppot die mijn moeder altijd maakte zal ik misschien nooit overtreffen, zo lekker. Maar dat was toen, ik lette nog niet op mijn eten en was nog niet vegetarisch. Nu wel. Op basis van een recept uit het boekje van de Jumbo maakte ik een healthy variant.

Wat heb je nodig?
1 kg Zoete aardappelen
1 teentje knoflook
500 gram andijvie
1 rode ui
150 gram feta
Scheutje (150 ml) (soya)melk
Zout en peper

Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd in stukjes. Kook ze tot ze helemaal zacht zijn. Giet af. Snijd ondertussen de andijvie en snipper de rode uit. Doe de zoete aardappels terug in het pannetje en stamp het samen met de melk tot een puree. Voeg de ui en de andijvie toe, verkruimel de feta er door. Breng op smaak met zout en peper. Een heerlijk fris gerecht. Lekker met bijvoorbeeld falafel en tzatziki.

Healthy andijvie stamppot

__________________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Barbara super Foodstickgember gezond thee