In Body, Reizen

Ik ging voor 8 dagen naar Tenerife en maakte heel wat mee. Hier mijn tips voor activiteiten op Tenerife.

Tenerife is werkelijk een prachtig land. Fijn klimaat, vriendelijke mensen en lekker eten. Maar al dat lekkere eten moet er natuurlijk ook weer een keer af. Er is heel veel te doen. Te veel om op te noemen. Ik zal er enkele benoemen.

Bij ons in het hotel (El Duque) zat een fitnesscentrum waar je een mini abonnement kon nemen. Sporten voor een dag, week, maand, jaar. Alles was mogelijk. De uitbater is degene die vier keer de trofee mee naar huis nam als ‘Mister Olympia‘. Het hotel zelf was ook een aanrader, op loopafstand van het strand en winkels.

Het absolute toppunt van Tenerife is het beklimmen/bewandelen van de vulkaan El Teide, de hoogste berg van Spanje. We hoorden wisselende verhalen, dus wisten niet precies wat we moesten verwachten. We kregen wandelschoenen aan en de reisleiders controleerden streng op de hoeveelheid water die we meenamen. We zouden immers de halve dag onderweg zijn. Het eerste stuk was goed te doen. Een mooi wandelpad door de bergen. Maar het werd steeds zwaarder. Na een korte pauze, liepen we in één keer door naar boven. Het pas was hier ver te zoeken. Via losse stenen en zand klommen we naar boven. De lucht werd steeds ijler en mijn astma speelde op. Op 3660 meter stond een klein hutje waar we even pauzeerden. Het was vreselijk koud en het waaide heel hard. Door deze wind kon de kabelbaan niet draaien. Hierdoor moesten we helaas rechtsomkeert maken en konden we niet tot de top komen (we zouden dan te laat bij de bus komen). Ik baalde enorm. De Teide is 3718 meter, we waren er bijna! Het laatste stuk scheen echt moeilijk te zijn en dat stuk naar beneden lopen zou te veel tijd kosten. Als ik ooit nog eens terugga, word dat het eerste wat ik ga doen! Tip: doe een sjaal om en houd je zonnebril op. Het zand stuift enorm!

Beklimming El Teide

Wandelen El Teide

Beklimming El Teide

Youri heeft het nooit koud!

Rondom de Teide is het Parque Nacional del Teide waar je prachtig kunt wandelen.

National Parque El Teide

Wandelen kun je ook doen in de Mascakloof met een grote diversiteit aan mooie natuur. Wij hebben dit niet helemaal afgelopen, maar zijn naar Masca gereden via een spannende bergpas en hebben daar een stukje gewandeld. De wandeling duurt namelijk meerdere uren.

Mascakloof

 

Het Siam Park is een super groot waterpark waar je het kind in je weer naar boven haalt. Actief, want je rent constant heen en weer tussen alle attracties die je wilt blijven doen. Mijn favoriet: de Tower of Power. Heel hoog (rechts op de foto), je gaat eerst in een vrije val naar beneden. Je gaat echt zo hard dat je je ogen nauwelijks kunt openhouden.

Siam Park

Uiteraard kun je het zo sportief maken als je zelf wil: hardlopen op het strand, parasailen en natuurlijk een balletje slaan!

Rackets

 

Ik vond Tenerife echt geweldig. Dit had ik niet verwacht. Ik ga zeker terug!

____________________________________________________________________________

BarbaraMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0