In Reizen
Ieder jaar probeer ik naar een kerstmarkt te gaan. Dit keer werd ik uitgenodigd door Oldenburg om langs te komen. Nog nooit van gehoord, maar wat een aanrader. Check het hier:

In Noord-Duitsland ligt de stad Oldenburg (de Boerenkooltour Hoofdstad, maar daarover later meer!). Niet eens zo ver reizen en dus prima te doen in een weekend. Midden in het centrum staat de Lambertikerk. Daaromheen zijn er drie pleinen waar de kerstmarkt opstaat die onderling verbonden zijn door winkelstraten. Overal hangen lampjes en ruikt het naar Kerst. Zodra die lampjes aangaan, is het echt feest! Heel Oldenburg ademt Kerst. Overal ruik je de geur van glühwein of Feuerzangenbowle en Schmalzkuchen (een soort gefrituurde poffertjes). Feuerzangenbowle is een soort glühwein, maar dan zoeter. En ja, heel lekker! Ook heb ik eindelijk eierpunch geproefd. Ook dat vond ik lekker.
Kerstmarkt Oldenburg
Kerstmarkt Oldenburg
Er staan zo’n 125 kraampjes en er is echt voor ieder wat wils. Het leuke aan deze kraampjes is dat ze niet allemaal hetzelfde zijn. Iedereen mag er zelf wat moois van maken. Zo heeft de een een plat dak en de ander een schuin dak bekleed met schors. Dat is echt veel leuker dan een hele rij dezelfde huisjes.
Shoppen is sowieso heel fijn hier. Een overdekt winkelcentrum en leuke straatjes om doorheen te lopen. Wees niet bang om zo nu en dan een zijweg in te gaan. Daar zijn vaak de leukste winkeltjes te vinden.Kerstmarkt Oldenburg
Omdat ik hier als blogger was, had ik de eer de Lambertikerk in te mogen tot aan de kerktoren! Vanaf daar had je een prachtig uitzicht over Oldenburg en de kerstmarkt.
Kerstmarkt Oldenburg
Wat mij betreft een aanrader. Dus heb je nog geen weekend kerstmarkt gepland, dan kun je zeker hierheen. Met de Flixbus (vanaf Amsterdam Sloterdijk of Groningen) is het trouwens super easy. Reserveren (niet duur), instappen, chillen (Wi-Fi) en uitstappen in Oldenburg waarvandaan je lopend naar het centrum kan. Oh, en ik sliep in Hotel Sprenz, ook echt een aanrader. Tijdens het uitchecken kregen we een tasje mee met een lunchpakket voor onderweg!
Openingstijden kerstmarkt
22 november tot 22 december 2016
Binnenstad (bij het stadhuis en de Schlossplatz)
Openingstijden: zondag tot donderdag van 11:00 t/m 20:30 uur; vrijdag en zaterdag van 11:00 t/m 21:30 uur; op de openingsdag van 17:00 tot 20:30 uur; tijdens de lange Nikolaus-Einkaufsnacht op 3 december tot 24:00 uur.
Een minpuntje: de arme paardjes en pony’s die de hele dag in een rondje lopen met kinderen op hun rug…

Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”
Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Welkom ZakynthosOldenburg boerenkooltour