In Geen categorie

Op Lanzarote lijkt het altijd te waaien, maar toch is goed toeven op de prachtige stranden die er zijn. Als je maar weet waar je moet zijn!

Omdat het een Vulkanisch eiland is, heb je zwarte stranden, maar ook witte (gelukkig). Ik zet er even een paar voor je op een rijtje.

  1. El Golfo en Laguna Verde (Charco de los Ciclos)
    Achter dit zwarte strand ligt een prachtig groen meer. Zorg dat je er vroeg bent, want iedereen wilt dit zien. Het is redelijk toeristisch hierom.

2. Playa Papagajo
Helemaal in het Zuiden van het eiland, over een zandpad, kom je verschillende stranden tegen. Wij kozen voor Playa Papagajo. Er zijn daar drie restaurantjes, redelijk duur. Een prachtige klif waar je overheen kan lopen en het strand is daar goed beschut.

3. Playa Blanca
Heel erg toeristisch, maar wel perfect om goedkoop te eten op de boulevard. Voor vegetariërs zoals ons was het iets lastiger, maar gelukkiger vind je er goede Indiase restaurants. Wel mooie witte stranden.

4. Costa Teguise
Ook dit is weer toeristisch. Dit is er bijgebouwd, omdat de hoofdstad er graag een stuk bij wilde aan de kust. Veel souvenir winkels en dingen om te eten, maar ook mooie stranden.

5. Playa Quemada
We zijn hier niet lang geweest. Vis restaurants, zwart zand en, toen wij er waren, veel wind. Vanaf hier kun je paragliders zien en genieten van het uitzicht dus we hebben een barrequito gedronken aan zee.

6. Playa Honda
Onze favoriet. Breed lang wit strand. Je kunt er eten en drinken en, het was het rustigste strand!

7. Caleta de Farmera
Ga je meer voor actief? Dan ga je naar Caleta de Farmera. Hier vind je de kite surfers, gewone surfers en suppers. We hebben even in een holletje op het strand gelegen. Want echt, hier word je gezandstraalt, niet normaal! Wel wat leuke plekjes ook om te eten en drinken.

8. Arrecife
Wij sliepen in de stad Arrecife. Daar zijn ook wat stranden. In zee staat Castillo de San Gabriel en ook daar vind je wat stranden. Ook vrij rustig.

Over het algemeen is het water vrij blauw en kun je echt heerlijk genieten. Het is daar eigenlijk altijd mooi weer. Enige nadeel: die wind!

Nog een tip, beklim de vulkanen!

Barbara (30) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0