In Body, Mind

Ik vind het heerlijk om te sporten in de ochtend. Maar niet iedereen is er van gediend als de wekker extra vroeg staat. Hier 7 redenen om dat toch te doen!

 1. Geen wachtrij
  Op sommige momenten is het super druk in de gym waardoor je moet wachten bij ieder apparaat. Ben je net lekker bezig… Vaak is er maar 1 squatrek en die is vrijwel altijd bezet, maar niet om 7 uur ’s morgens. Werk je eigen schema lekker af zonder ergens te moeten wachten.
 2. Superset
  Er zijn mensen die graag oefeningen combineren in een superset en zo meerdere apparaten tegelijk nodig hebben. In de ochtend is dit goed te doen, ’s middags en ’s avonds heb je al snel zeurende mensen.
 3. Fris en fruitig
  De rest van je dag ben je wakker, productiever en helemaal fris en fruitig. Na een uurtje in de sportschool kun jij zeker de rest van je dag aan.
 4. Je bent er van af
  Niet iedereen gaat voor de lol naar de sportschool. Doe je het ’s ochtendsvroeg. Dan ben je er in ieder geval van af!
 5. Regelmaat
  Uit onderzoek is gebleken dat mensen die in de ochtend sporten regelmatiger gaan en het minder vaak overslaan.
 6. Geen afleiding
  Het is lekker rustig en dus geen afleiding. Geen blikken van allerlei mannen die een vrouw in ‘hun’ krachthonk zien, maar ook geen afleiding van die leuke fitboy. En natuurlijk geen afleiding van je telefoon door inkomende berichten, de rest van je vriendenkring ligt nog op één oor.
 7. Daaag snoepjes
  Het schijnt dat je door een ochtendtraining de rest van de dag healthier bent en eerder nee zegt tegen snacks!

Veel mensen vinden het fijn om cardio in de ochtend te doen en ’s avonds krachttraining. Kies een tijdstip uit dat voor jou het beste werkt. Ben je in wedstrijdvoorbereiding dan is het goed om te kijken op welk tijdstip dat is. Ben je gewend om ’s avonds te trainen en is de wedstrijd in de ochtend dan kun je minder presteren.

Wanneer train jij het liefst?


Barbara touwtje springenBarbara (26)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Shoutout naar mamamealprep