In Geen categorie

Op Lanzarote ben ik naar 4 vulkanen geweest. Bovenop en zelfs er in. Een hele gave ervaring!

We hebben eerst de toeristische vulkaan gedaan in Nationaal Park Timanfaya. De weg daar naartoe is al heel gaaf.

Daarna stap je bovenop de berg in een bus en die tourt je langs het prachtige landschap. Ik snap het wel, want dat vulkanische gedeelte zou moeilijk schoonmaken zijn als al die toeristen hun troep laten liggen. Goede oplossing. Eenmaal terug van de tour krijg je te zien dat de grond nog steeds heel heet is door vuur en een geiser. In het restaurant (omringd met ramen) kun je zelfs eten krijgen, bereidt op de hitte van de aarde.

De eerste die we beklommen was Volcan de la Corona. Vanaf de kerk in Yé is het makkelijk te bereiken. Voor wat meer uitdaging, zijn wij ook in de krater gegaan. Een moment van rust en stilte, wauw!

Dat zou ik echter niet aanraden met kinderen of als je slecht ter been bent.

The next day. op naar Caldera Blanca. Het eerste gedeelte was makkelijk begaanbaar. Het landschap was helemaal zwart. Wij zijn om de berg heen gegaan en er van achter opgeklommen. later zagen we mensen een heel simpel pad aan de voorkant nemen, haha. Dus dat zou ik iedereen aanraden!

Bovenop stond ontzettend veel wind. Dit was echt een aardige klim. We zagen kraaien zweven op de wind, heel dichtbij.

Tot slot naar El Cuervo. Hier hoefde je de berg niet eerst te beklimmen om er in te komen. Je liep er als het ware zo in. Deze vulkaan is daarmee het kindvriendelijkst en makkelijkst te bereiken. In de krater kun je een flink stuk lopen.

Je kunt bij wijze van spreken met een half uurtje heen en weer terug zijn. Wij besloten er nog wel helemaal omheen te lopen en te genieten van de wandeling. We waren natuurlijk weer mega vroeg wakker.

Het beklimmen van de vulkanen vond ik denk ik wel een van de tofste dingen om te doen op dit eiland.

Barbara (29) Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en eigenaresse van Yoga Hilversum en SUP up your life. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Yoga is mijn passie. Ik volg mijn hart en doe de dingen die ik leuk vind. Ik help jou ook graag bij het volgen van je hart! “Be the change you want to see in the world.”

Recent Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0