In Body

Geen tijd om naar de sportschool te gaan? Deze oefeningen voor een strakke buik kun je gewoon thuis doen!

We beginnen ‘makkelijk’ met de pulse up. Doe je benen omhoog, probeer ze zoveel mogelijk te strekken. Span je buikspieren aan en duw je billen van de grond af. Let op dat je jezelf niet simpel omhoog gooit. Dan train je namelijk je buikspieren niet!

Buikspieren voor thuis Buikspieren voor thuis

Deze oefening kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Begin eerst met de houding aan te nemen en zo te blijven zitten. Zo span je je buikspieren al aan. Probeer daarna je benen te strekken voor de V-sit.

Buikspieren voor thuisBuikspieren voor thuis

Wil je deze moeilijker maken? Dan kun je gaan zitten in de eerste foto. Strek je uit en kom weer terug in deze houding. Nog moeilijker? Probeer dan vanuit de houding van de tweede foto je tenen aan te raken (V-up).

Ga dan weer liggen, strek je benen op en probeer met je handen je tenen aan te raken. Zo train je je onderste buikspieren die vaak het laatst zichtbaar zijn bij een sixpack.

Buikspieren voor thuis Buikspieren voor thuis

Tot slot een staande oefening: de side bend. Ik heb hier een gewicht gepakt, maar je kunt ook flessen water, boeken, noem maar op gebruiken. Ga stevig op twee benen staan. Pak het gewicht in een van je handen vast en ga rustig zijwaarts naar beneden met je bovenlichaam. Zorg dat je bovenlichaam goed recht blijft. Doe dit ook aan de andere kant.

Buikspieren voor thuis Buikspieren voor thuis

Doe al deze oefeningen zo vaak mogelijk.

En hier nog een filmpje ter verduidelijking. Probeer de workout steeds langer vol te houden.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wmK_QdhTbp0&w=560&h=315]

_________________________________________________________

Barbara SchriekMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd en ben nu bezig met Positieve Psychologie en Personal Nutrition.

 

Recommended Posts
Showing 2 comments

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Real women Drop it like a squat