In Food

Ik wilde weer eens wat anders met mijn zoete aardappel doen. Ik dacht: je kunt er vast muffins of moelleux mee maken. En ja hoor. Ik maakte twee verschillende versies: een met pindakaas en een met pudding. Heerlijk!

De moelleux met pindakaas is zeker fitgirl proof. Healthy en lekker. Een moelleux is een muffin met een zachte binnenkant.

Healthy zoete aardappel pindakaas moelleux

Wat heb je nodig
1 zoete aardappel
pindakaas
gemberpoeder
Speculaaskruiden
Snufje nootmuskaat

Hoe maak je het
Schil de zoete aardappel en kook deze tot ze zacht zijn. Prak/stamp pureer het dan tot een soort puree. Voeg de kruiden naar smaak toe en meng het goed. Doe een laagje puree in een ovenvast bakje. Daar bovenop gaat een kloddertje pindakaas. Dek dit af met weer wat puree. De bakjes gaan ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven op 180 graden.

zoete aardappel moelleux met pindakaas

Zoete aardappel moelleux met pudding

Wat heb je nodig
1 zoete aardappel
Eetlepel maizena
amandelmelk
Vanillestokje
1 ei
1 eierdooier
gist
suiker
wat speltmeel
wat boter

Hoe maak je het
Meng wat amandelmelk met de maizena, de eierdooier en het zaad van het vanillestokje. Roer dit goed door, zet het even in de magnetron en roer weer goed door. Herhaal dit net zo lang tot het een soort pudding is. Zet dit even in de vriezer. Kook ondertussen de aardappel tot ie zacht is en pureer het. Meng dit met het ei, wat boter, gust, de suiker en het speltmeel. Doe dit in een bakje of in een siliconen muffinvormpje. Haal de pudding uit de vriezer en doe dit in het midden van het vormpje. Nog een klein laagje aardappelpuree er over en hoppa in de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten op 180 graden.

Zoete aardappel pudding moelleux

Welke is jouw favoriet?

_______________________________________

Barbara touwtje springenBarbara (25)
Ik ben de oprichter van Be Happy & Healthy en leef volgens een positieve healthy lifestyle. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. “Be the change you want to see in the world.”

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
High Tea bij YAY Amsterdamgeplukte kip met citroen en venkel