Review: Le Bonbon Franc

Op het Better Event kwamen Cynthia en ik Le Bonbon Franc tegen. Na een aantal taarten geproefd te hebben, besloot ik de worteltaart mee te nemen en die heb ik nu eindelijk gemaakt!

De bakmixen van Le Bonbon Franc zijn 100% natuurlijk van biologisch (dynamische) telers, vrij van tarwe, gluten, maïs-, en aardappelzetmeel, witte rijst en dextrose. En ze maken gebruik van oergranen. De Willie Carrotcake bestaat uit: kokosbloesemsuiker, gierstvlokken, havermoutmeel, kokosmeel, natriumbicarbonaat – wijnsteenzuur, sesamzaad, kaneel, gemalen Bourbon vanillestokjes, gemalen vlozaad, kardemom, gember, kurkuma, Keltisch zeezout.

Op Youri’s verjaardag was het eindelijk zo ver. De taart maken bleek makkelijker dan ik dacht. Ik was blij dat ik een blender had, want daar konden de wortels etc gewoon in. Op de verpakking staat goed aangegeven wat je zelf nog moet toevoegen, zoals boter, eieren, appels, limoen en wortels. Uiteindelijk heb ik alles in de blender gedaan. Ik maakte een cake en wat kleine muffins.Le Bonbon Franc Willie Carrotcake

Voedingswaarde per 100gr: energiewaarde 1475 KJ, 407 kcal, vetten 6,1gr, waarvan verzadigd 1,5gr, koolhydraten 74gr, waarvan suikers 40gr, vezels 9,6gr, eiwitten 9,3gr, natrium 0,15gr

Le Bonbon Franc Willie CarrotcakeOok een aanrader trouwens: de Spinazie Powertaart!

Voor de topping heb ik wel heel fout gedaan, alle andere taarten waren op Youri’s verjaardag al healthy dus dit kon wel. Ik maakte het van:

200 gram mascarpone, 50 gr zachte boter, hap van een halve citroen en 60 gram poedersuiker. Goed door elkaar mengen en klaar!

Le Bonbon Franc Willie Carrotcake 3

 

Ik ben inmiddels fan en zal op iedere verjaardag zeker een van de taarten van Le Bonbon Franc maken. Trouwens, de eigenaresse is een super leuke vrouw!

_______________________________________

Barbara touwtje springenMijn naam is Barbara Schriek, 25 jaar. Ik leef volgens een positieve healthy lifestyle. Als verlengde daarvan ben ik deze website begonnen met recensies, workouts, recepten en nog veel meer. Ik hoop de lezer achter te laten met een glimlach of een positieve kijk op de wereld. Ik heb Journalistiek gestudeerd, cursus Personal Nutrition gedaan en ben nu bezig met Positieve Psychologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *